2014. június 25., szerda

Mega Bakony- Levezető túra

Június 21-én a Meg a Bakony Mega Bakony teljesítménytúrán vettünk részt. Hogy csak most jelentkezem kis tudósítással, annak van pár oka de erről később.
A tökéletesen sikerült verseny után egy régi vágyam teljesítettem, mikor szombat reggel Tés felé kanyarodtunk. Nem indult pedig zökkenőmentesen- ami nem baj. Praktikusan hajnalban indultunk, mivel már reggel 7 órakor neki lehet vágni, előtte pedig nevezni sem árt. Ez a túra a táv miatt különleges (ki hinné), amit könnyít (vagy inkább nehezít, ez egyénfüggő), hogy köröket kell megtenni. Ez a megoldás viszont előnyös a szervezők számára, és a rövid távot választók sem maradnak le a látnivalókról, ami a hosszabb távosoknak "járni szokott".
A túráról itt találtok információkat:
Mega Bakony
A nevezés gyorsan lezajlott, hiába gázolunk nyakig a naptári nyárban, a hőmérő alig kúszhatott 15 fok fölé. Tehát felül két réteg, szélmellény és karmelegítő. Majd ha melegem lesz, leveszem. Aztán indultam is, mert hiába lenne időm az este 8 órás pályazárig megtenni a maximális hat kört, még Ajkára sem akartam éjjel beesni. Hét kört talán jövőre bevállalom, addig talán tudok többet edzeni, hogy akár csak megközelítsem ex csapattársam Baros Bálint teljesítményét.

Rajt! Az első kör az ismerkedéssel telt. Főleg a pályával. Ami szekciókra bontható. Első szakasz a füves rét, szántóföld. Majd jön a zöld pocsolyákat kerülgetős rész, lejtővel. Majd egy viszonylag hosszú aszfaltozás Királyszálláson és Hétházpusztán keresztül. Szintemelkedés eddig nem sok, szépen lehet haladni. Ez Hétházpuszta után sem változik, csak az aszfaltot széles/szeles dózer váltja. Csőszpuszta előtt pedig elérjük az Eplény Maratonról már ismerős szakaszt. Innen sokáig a verseny útvonalán halad a túra is, egy kivétellel: a frissen átadott Széchenyi Zsigmond kilátót is hatszor láthattam egy nap alatt. Jásdra le tovább egy jó kis lejtőzés, a keskeny pallóhídon óvatosan, és máris leértem a hosszú lejtőn. Itt következik a kör neheze: Jásdról vissza kell kapaszkodni Tésre. Viszont nem egyben, és igencsak elkélt volna a kistányér... No igen, a technikai malőrök. Szegény első váltó gondolta úgy, hogy szabotálja a munkát, így maradt elöl a 38-as lánckerék ami okozott pár szenvedős kapaszkodót. Továbbra is az eplényi versenyről ismerős szakaszon járva, négy részletben sikerült felérni Tés határába. Ott még egy kis kanyargás, és újra hallani a szpíkert. Ebből hat.
Első kör: jó lesz ez, csak nyugodtan. De hideg van! Fúj a szél, az árnyékban fázom.
Második kör: Talán a kör végén leveszem a karmelegítőt. Meg enni sem ártana, egy zselét fogyasztok, ne pimpósodjon tovább. Várallyai Laci megelőz, beállok mögé kicsit síkon, de ő más dimenzióban mozog hozzám képest.
Harmadik kör: Vetkőzés, de a szélmellény marad, tartaléknak felveszek egy banánt. Csőszpuszta előtt defekt, természeten harapásos így egyszerre két lyukat ragasztok. Indulok tovább, hű de hideg van brr!
Negyedik kör: Kör elején a szántóföldeknél elfogyasztom a két maradék zselét. Az egyik mentolos, meglepő... Ej, de csúnya fekete felhők gyülekeznek északról! Remélem, nem fog esni. Biztonságképpen Jásdon a frissítőponton kérek kis elemózsiát, a plusz szénhidráttal kibírom a célig. Mert Pocak újra szól, egyre hangosabban.
Ötödik kör: Megállok ebédelni, így az ötödik körben nem biciklizek, hanem az út felett suhanok. Lazán megfutom az első kör idejét mindezt bő 8 óra sportolás után.
Hatodik kör: Egy banán csak az íze miatt, ez már csak tiszteletkör. A pálya olyan délután háromra kiürült, bőven van hely. Célba érkezés előtt, csak a fotó kedvéért leveszem a szélmellényt. Valahogy nem sikerült leizzadnom ma. Mikor beérek, nem is érzem túl fáradtnak magam. Jobban megviselt az összesen négy óra alvás, amúgy csak annyi, hogy egy jót bicikliztem.

Viszont inni sikerült, körönként meg is kellett állnom fél percre. Vesemosás oké.
A célban, és a pályán is végig mosolygós embereket látok. Nagyon jó a hangulat, nem ez az utolsó teljesítésem lesz, ez biztos.
Megkapom az emléklapot, pólót, bögrét és a kupát majd rohanunk is tovább.

Úgy tűnik, számomra befejeződött a 2014-es szezon. Természetesen a Horal Tour nem marad ki, de több versenyre vagy frissíteni, vagy résztvevőként bohóckodni megyek majd.
Ennek egyik oka egy lakásfelújítással egybekötött költözés. És csak délután-este tudok, tudunk foglalkozni a munkákkal. Utána már elég, ha az ágyig eljutok, nem a Hármashatárhegyre.
A többi ok még nem publikus, de szintén nem edzésbarát, hiszen megvan a maga időigénye. Remélem, nemsokára beszámolhatok róla. Mindenesetre érdekes projekt, annyit mondhatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése