2014. június 16., hétfő

Galléros nyeregcső

Ismét egy "otthon ne próbáld ki" munka. Köszönöm a lehetőséget a nyeregcső gazdájának, aki egyben elvállalta a tesztpilóta szerepet.
Gyuri elmondása szerint, régóta szenvedett a becsúszó nyeregcső miatt. Nem nagyon, csak pár centivel került lejjebb a nyereg, ez egyrészt rendkívül kellemetlen, másrészt hosszú távon a térdeknek sem tesz jót. A hagyományos orvoslás nem vált be: karbonzsír, fogkrém, menetrögzítő, folyáshatárig meghúzott csavar...
Mi lenne, ha... Á, biztos nem lesz jó. Vagy mégis?
Végülis csak a megvalósításnál kapcsolódtam be: Vastagítsuk meg a nyeregcsövet a kritikus részen, majd le lesz szedve a felesleg, és a keletkező váll már rásegít a kapcsolatra a nyeregcső és a váz között. Hiába mondtam, hogy csúnya lesz, hiszen nincsenek profi eszközeim. A cső kapott 6-8 réteg +/- 45 fokos karbont, szépen átitatva lamináló gyantával, majd az elmaradhatatlan szalaggal rögzítettem. Az egész művelet egy óra alatt megvolt, mivel a külcsín nem volt szempont. Ehhez képest szinte észrevétlen a végeredmény. Szépen le lett esztergálva a felesleg.
A teszteredmények bíztatók: több mint 500 km (de lehet már 1000 is) tökéletesen tart, jó a tapadás a friss gyanta, és az eredeti nyeregcső anyaga között.
https://www.facebook.com/petergergely.henn/posts/729781537059975

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése